Ontwerp

  • tekening
  • lessismore-640×389

Deli Design is in eerste instantie een ontwerpbureau. Ontwerpen is veel meer dan alleen een invuloefening van functies en aankleding.

Ten eerste heb je te maken met levend materiaal. Dit materiaal ziet er in elk jaargetijde anders uit en maakt dus dat ook de aanblik van je ontwerp steeds aan verandering onderhevig is. Bovendien werk je in een drie-dimensionale ruimte. Het dak van deze ruimte wordt niet, zoals in een gebouw, gevormd door een plafond. Maar het plafond bestaat in dit geval uit beplanting. Met name bomen zijn hierdoor onmisbaar in elk gedegen ontwerp. Ik speel vaak met hoogtes, dieptes en verschillende structuren, zowel in harde materialen als door middel van beplanting. Hierdoor breng je een ontwerp tot leven.

Werkwijze

Als uitgangspunt voor het ontwerp gebruik ik een kadasterkaart van het perceel. Indien die niet aanwezig is vraag ik hem op. Tevens maak ik foto's van de huidige situatie en stel in een inventarisatiegesprek met de klant een wensenlijst op van de toekomstige tuin. Aan de hand van deze gegevens maar ik een vlekkenplan (een zeer schematisch weergave van de functies die in de tuin moeten worden verwerkt en waar die gezien de looprichtingen en zon/schaduw e.d. het best kunnen worden gesitueerd). Vervolgens maak ik een globaal schetsontwerp wat wordt besproken met de klant alvorens over te gaan tot een definitef ontwerp op schaal.

Comments are closed.