Beplantingsplan

Genieten van uw tuin het hele jaar door? Daarbij is een goed beplantingsplan een must.

Dit beplantingsplan maakt doorgaans een vast onderdeel uit van het ontwerp. Een goed beplantingsplan is essentieel omdat ik de planten ook vaak als 'bouwelement' gebruik voor het ontwerp. Door middel van het gebruik van hogere danwel lagere planten, bomen, transparante heesters of juist heesters met een dicht gebladerte kun je een tuin opbouwen. Maar het is ook mogelijk om een bestaande tuin opnieuw te laten beplanten. Een gedegen beplantingsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

Beplantings Indicatie Plan (BIP): in deze voorstudie wordt met name gedacht in termen van structuur, hoogte, transparantie, seizoensinvloeden etc. Zonder concreet aan te geven welke planten exact zullen worden gebruikt.

Beplantingsplan: In het beplantingsplan worden vervolgens de planten met Latijnse naam, Nederlandse naam en toenaam ingevuld, compleet met potmaten, bloeitijden en aantallen.

Beplantingsschema: hierin wordt vervolgens schematisch weergegeven waar de planten precies komen te staan, en in welk ze moeten worden geplant zodat de uitvoerend hovenier precies weet wat van hem verwacht wordt.

Comments are closed.